ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΟΝ MAKH ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ : "ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ" - ΑΚΟΥΣΤΕ ΗΧΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ EOELLAS
Την  ανάγκη να βγει η ελληνική οικονομία από τη στενωπό των δυσβάσταχτων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που την κρατούν όμηρο της λιτότητας διαρκείας μέχρι το 2060 υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Κων. Βουδούρης.
Μιλώντας on air στην εκπομπή του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή" και στον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη σημείωσε "Με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές δεν έρχονται άμεσες ξένες επενδύσεις. Με αρνητική αποταμίευση και διαρκώς συρρικνούμενο διαθέσιμο εισόδημα δε μπορεί να υπάρξει αποταμίευση ώστε να χρηματοδοτηθούν εγχώριες επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις, η ανάπτυξη δε θα είναι βιώσιμη, δηλαδή δε θα πάει μακριά".
Ο καθηγητής Οικονομιών προέβλεψε το πρόβλημα του χρέους θα το βρούμε και πάλι μπροστά μας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται δομικές αλλαγές ώστε να μπει σε μια μόνιμη οδό ανάπτυξης : "Δεν είμαστε η καθεξής εξαγωγική οικονομία, δεν είμαστε επίσης η οικονομία που ότι αποταμιεύει το επενδύει, είμαστε μια υπερκαταναλωτική οικονομία κι αυτό πρέπει να αλλάξει", συμπλήρωσε.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ - ΠΟΣΑ ΔΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΟΜΠΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ