ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ : "ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΧΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΙΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΟNLINE" ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
Την πολυσυζητημένη μείωση του κατώτατου μισθού που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση αλλά και την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας σχολίασε ο Κωνσταντίνος Βουδούρης.

Ο καθηγητής Οικονομικών/Χρηματοοικονομικών υποστήριξε ότι η μερική απασχόληση και η προσωρινή απασχόληση σε επίπεδα κάτω του 25% ή άνω του 5%, ευνοούν την ανεργία καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις βασίζονται κυρίως στην εγχώρια κατανάλωση και η οριακή ροπή για εξαγωγές παραμένει ακόμη μικρή. "Φτιάχνοντας μερικώς απασχολούμενως, φτιάχνουμε μερικώς καταναλωτές|" σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη "Η ανεργία στη χώρα μας οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση εργαζομένων από τις επιχειρήσεις κι όχι στη μειωμένη προσφορά εργασίας από τους εργαζόμενους, όπως δείχνει η καμπύλη Beveridge και το ποσοστό των κενών θέσεων εργασίας" [σχετικό άρθρο στο bankingnews.gr εδώ)

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ - ΠΟΣΑ ΔΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΟΜΠΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ